DARV Art & Tech Workshop: Augmented Reality Art in Public Spaces / DARV, НХА

Програмата на този уъркшоп включва кратко представяне на проектите на колектива DARV и приложението за добавена реалност DARV, специално разработено за артисти, художници, преподаватели по изкуства и хора заинтересовани от изкуство в публичното пространство.

Във втората част на уъркшопа участниците ще се занимават със създаване на концепция, скициране на съдържание и прилагането му в AR в градска среда. Екипът на DARV ще предостави насоки по време на този практически опит.
Поканени са да се включат студенти и професионалисти в областта на изкуството, с обекти които могат да бъдат 3D сканирани, фотографирани или видео записани и интегрирани в разширената реалност на място по техен избор. Този процес на създаване на съдържание ще се извършва изцяло на телефони или таблети, а резултатите от AR ще бъдат достъпни незабавно.
Участието в този семинар е безплатно. Записвания на office@furna.at до 23 октомври 2023 г.

Повече информация: darv.org, @darv.project, furna.at

DARV App е съвместна платформа за добавена реалност, която интегрира софтуерни инструменти и концепции за създаване на АР проекти в областта на изкуството. Потребителите могат да качват обекти, свързани с реални позиции, чрез уеб интерфейс, като използват GPS и AR, базирана на местоположението. Освен това обектите могат да бъдат прикрепени към маркери, базирани на изображения (AR, базирана на маркери). Тези обекти обхващат различни медийни файлове, като снимки, видеоклипове, живи предавания или 3D сканиране на физически пространства и обекти. Уеб интерфейсът на приложението DARV позволява на потребителите да контролират всички параметри, свързани с позицията и външния вид на тези обекти във виртуалното пространство. За визуализиране на тези данни са предоставени приложения за Android и iOS.

За DARV:


DARV е артистичен колектив, основан от Михаела Кавданска (медиен артист), Виолета Иванова (концептуален артист) и Флориан Вайнрих (софтуерен разработчик) през 2020 г. Те създават и продуцират проекти в областта на изкуството и технологиите, които свързват различни форми и дисциплини на изкуството, използвайки технологиите като медиатор и катализатор.

Дата на събитието
Крайна дата
Период
13:00-16:00

Участници