Литература

От РЕЧНИК – ДИГИТАЛНИ ИЗКУСТВА
Направо към навигацията Направо към търсенето

Библиография „Дигитални изкуства“

Други връзки и източници:

 1. New Media Art - Introduction - Mark Tribe - Brown University
 2. History of Computer Art - Thomas Dreher
 3. MONOSCOP - Уики за съвместни изследвания за изкуство, медии и хуманитарните науки.
 4. The New Media Reader - Книга
 5. Mainframe experimentalism: early computing and the foundations of the digital arts - Книга
 6. Melt - Melt е архив на езотеричната и съвременната култура
 7. http://time.arts.ucla.edu/AI_Society/index.html AI & Society е международно списание публикуващо различни научни статии, дискусионни текстове, анотации и рецензии на книги и други издания. Основано през 1987 г., списанието се фокусира върху въпросите свързани с политиката, дизайна и управлението на информационни, комуникационни и медийните технологии, както и техните по-широки социални, икономически, културни и философски последствия.
 8. http://arttorrents.blogspot.bg/ ARTTORRENTS Критически текстове, видео арт история и теория
 9. http://www.computerlanguage.com/ Computer Desktop Encyclopedia Най-старият компютърен речник на планетата. Основан през 1978 г. от семейството Алън Фрийдман и Ирма Морисън (Alan Freedman and Irma Morrison).
 10. http://decelerator.blogspot.bg/ Particle Decelerator Particle Decelerator събира заедно фрагменти от новини и информация от света на науката, изкуството и технологиите, като поставя специален акцент върху сблъсъка между квантовото и космологичното. Блогът има за цел да забавя частиците данни, за да можем да ги разберем по-последователно. Повечето побликации са от Онор Хегър (Honor Harger).
 11. http://davidsonsfiles.org/index.html The Early Video Project Целта на сайта е да подкрепи общността, която се интересува от видео изкуството с информация за началото на процесите около възникването му, както и актуалните дейности свързани с тази тема.