Изследвания

от РЕЧНИК – ДИГИТАЛНИ ИЗКУСТВА
Направо към: навигация, търсене
  1. AI & Society Database Aesthetics AI & Society е международно списание публикуващо различни научни статии, дискусионни текстове, анотации и рецензии на книги и други издания. Основано през 1987 г., списанието се фокусира върху въпросите свързани с политиката, дизайна и управлението на информационни, комуникационни и медийните технологии, както и техните по-широки социални, икономически, културни и философски последствия.
  2. ARTTORRENTS Критически текстове, видео арт история и теория
  3. Computer Desktop Encyclopedia Най-старият компютърен речник на планетата. Основан през 1978 г. от семейството Алън Фрийдман и Ирма Морисън (Alan Freedman and Irma Morrison).
  4. Particle Decelerator Particle Decelerator събира заедно фрагменти от новини и информация от света на науката, изкуството и технологиите, като поставя специален акцент върху сблъсъка между квантовото и космологичното. Блогът има за цел да забавя частиците данни, за да можем да ги разберем по-последователно. Повечето побликации са от Онор Хегър (Honor Harger).
  5. The Early Video Project Целта на сайта е да подкрепи общността, която се интересува от видео изкуството с информация за началото на процесите около възникването му, както и актуалните дейности свързани с тази тема.